Täältä löydät tietoa Knipnäsissa vuokralla olevista toimijoista: taiteilijat, terapeutit, kurssien pitäjät ym. Mikäli olet kiinnostunut heidän palveluistaan, ole heihin suoraan yhteydessä.

queen_kombucha

QUEEN KOMBUCHA

Tuotettu rakkaudella

QUEEN KOMBUCHA tuotetaan RAKKAUDELLA Tammisaaressa Kinpnäs Hyvän olon keskuksen panimossamme. Jokainen pullo on ainutlaatuinen makuelämys. Kaikki kombuchan raaka-aineet ovat luonnonmukaisesti tuotettuja ja maustamisessa käytämme käsin poimittuja kotimaisia marjoja ja hedelmiä. Queen Kombucha on luonnonmukainen ja elävä tuote aidolla hiilihapolla. Juomat eivät sisällä keinotekoista hiilihappoa, lisäaineita, tiivisteitä eikä juomia myöskään pastöroida, siksi niitä säilytetään viileässä.

Tervetuloa tutustumaan rakkaudella tuotettuihin ja terveyttä edistäviin Queen Kombucha juomiimme!

ava_barbro_fri_580

AVE BARBRO FRI

Monimateriaalitaiteilija

Kutsun itseäni monimateriaalitaiteilijaksi ja Knipnäsissä minulla on studio, missä teen akryylimaalauksia, multimediaa, tekstiiliteoksia, koruja, henkisiä teoksia, rautalankataidetta, romutaidetta…

Olla yhteydessä omaan luovuuteemme on elintärkeää voidaksemme tuntea olomme hyväksi ja kehittyä ihmisinä. Tarjoan kursseja ja työpajoja sekä Knipnäsissä että erilaisissa yhteyksissä, kuten koulutuksessa, henkilöstön kehittämisessä tai terveydenhuollossa. Annan myös henkilökohtaista ohjausta studiossa. Teoksiani voi katsella pysyvässä käytävänäyttelyssä ja ruokasalin lasivitriinissä. Ota rohkeasti yhteyttä, jos olet kiinnostunut tarjonnastani.

macabru

MACÀBRU

Keramiikkaartesaani

Studio Macábrun takana on keramiikka-artesaani Pirkitta Pullinen. Teen pajallani käyttökeramiikkaa värikkäillä lasitteilla sekä rituaalitarvikkeita esim helistimiä ja suitsukeastioita. Kaikki tuotteet ovat elintarviketurvallisia ja valmistettu käsin Knipnäsin kellarissa studio keramiikan periaattein, vaihtuvuus on nopeaa ja erät pieniä. Vuonna 2022 alkaa myös kurssitoiminta.

jennyöhrman

JENNY ÖHRMAN

Perhe- ja paripsykoterapeutti

Jag är Jenny Öhrman, familje- och parpsykoterapeut. Jag har jobbat med barn, ungdomar och deras familjer i hela mitt yrkesverksamma liv, och de senaste tolv åren som socialarbetare på barnpsykiatrin. 

Jag har studerat till psykoterapeut med en resursfokuserad inriktning, och tycker att det inom detta jobb är viktigt att se och uppmärksamma de styrkor som alltid finns hos varje familj och par. 

På Knipnäs är jag främst på tisdagar, och erbjuder familje- och parpsykoterapi och föräldrahandledning med FPA avtal. Jag tar också emot familjer, par eller individer som vill komma för en gång eller fler och fundera mer allmänt på sin livssituation. 

Teen töitä myös suomeksi. I also provide services in English.

alexandra_lindholm

ALEXANDRA LINDHOLM

Psykologi Fokusalilla

Jag är psykolog Alexandra Lindholm på Fokusal. På mottagningen i Knipnäs erbjuder jag friskvård för vuxna, det vill säga psykologiskt stöd för personer som vill öka sitt psykiska välmående. Om du till exempel har problem med stress, psykisk trötthet, ångest, nedstämdhet eller bara känner dig missnöjd med tillvaron får du gärna ta kontakt så kan vi tillsammans fundera om jag är rätt person att hjälpa dig. 

Jag är aktiv i mitt arbetssätt och fokuserar på att hitta lösningar som är lätta för dig att förverkliga. När man bryter en ond cirkel och får en liten förändring till stånd brukar det föra med sig fler positiva förändringar. Tanken är att vi redan på några besök kan få i gång en förändringsprocess.

Jag är också certifierad kostrådgivare och erbjuder kostrådgivning som en skild tjänst eller som ett komplement till de psykologiska samtalen.

beatrice_johansson

BEATRICE JOHANSSON

Taktiilinen stimulaatio

Jag heter Beatrice Johansson och jag har ett behandlingsrum i Knipnäs.

Jag gör Taktil Stimulering, som är en mjuk, välgörande helkroppsbehandling som ges med långsamma och systematiska strykningar på fram – och baksidan av kroppen. Taktil Stimuleringen frigör välmående hormonet oxytocin. 

Beröringen och det ökade oxytocinet i blodbanan ger många positiva effekter på vår hälsa. Beröringen ger lugn och avslappning, sänker kortisolnivåerna och reducerar därmed stressen i kroppen.

Mottagaren är inbäddad under handdukar och täcke, endast den del som behandlas är bar. Behandlingstid är ca 50 minuter. Pris: 30€

Välkommen! 

PS. Det är också möjligt för annan vårdpersonal att använda behandlingsrummet, om du är intresserad kontakta Knipnäs Hyvän olon keskus.

magdalena_holm_580

MAGDALENA HOLM

Hieroja

Som utbildad massör jobbar jag med klassisk finsk massage, idrottsmassage, triggerpunktsbehandlingar, terapeutisk stretch och fysikalisk behandling. Rådgivning angående ergonomi, enkla gymnastik- och töjningsövningar och några kostråd följer ofta med behandlingen. I min ”verktygslåda” finns också MMT fascia releasebehandling, medicinsk laser, hot stone, kinesiotejpning, gua sha, torrkoppning och indisk huvudmassage. Jag har gått en utbildning i gravidmassage för trygg behandling av gravida och nyförlösta. 

Jag har en holistisk syn på hälsa och välmående och är passionerat intresserad av hela människan. Jag läser ständigt och strävar till att förkovra mitt kunnande hela tiden. Allt för att kunna hjälpa hela DIG att må så bra som möjligt. 

Välkommen!

maria_serrano

MARÍA SERRANO

Simultaanitulkkaus ja tarinankerronta

María Serrano har många järn i elden och Knipnäsrummet är med sina olika miljöer är ett utmärkt ställe att vara på och jobba från. Inne finns det plats för olika miljöer och utanför fönstret finns ibland hjortarna, alltid havet. Vissa dagar förvandlas rummet i Knipnäs till ett tolkbås där María sitter och tolkar Europaparlamentets plenarförsamling på distans, andra dagar deltar hon i skapande cirklar med kvinnor från Sydafrika, England, Brasilien, Finland och gör collage, eller skriver kolumner för Västra Nyland… eller så är det hon som är berättaren på zoom och låter Elsa Beskow nå alla världens hörn eller delar med sig av sina biografiska berättelser i en av sina Story Gift-sessioner, eller som inspelning. Knipnäsrummet har varit ett fönster utåt och inåt, ett ställe där allt det internationella fått komma in via datorn. Resorna till Bryssel, Kapstaden, Spanien, England har sinat, men Maria har fortsatt att hålla kontakten och fortbilda sig som storyteller, med inriktning på berättande och transformation, på mötet mellan sagan och det biografiska och nu är det dags att släppa fram det som grott under denna tid! Kolla Marías Facebooksida för ytterligare information.

RockDonna-580

ROCK DONNA

Ruotsinkielinen musiikkiyhdistys

Rock Donna är en svenskspråkig musikförening i Finland som jobbar för att stärka flickors, kvinnors och andra inom musikbranschen underrepresenterade könsidentiteters musikaliska och sociala självförtroenden genom utövning och skapande av musik. Tillsammans med ett hundratal motsvarande organisationer över hela världen jobbar Rock Donna för en mer jämställd musikscen genom att sträva efter att involvera flera underrepresenterade könsidentiteter inom branschens olika områden.

AXXELL

Keskushallinto

Axxell kouluttaa tulevaisuuden ammattiosaajia monella eri alalla. Järjestämme pitempiä ja lyhyempiä ammatillisia koulutuksia sekä myös maahanmuuttajakoulutusta seitsemällä paikkakunnalla eteläisessä Suomessa. Keskushallintomme löytyy Knipnäsistä Tammisaaresta.

Kristensamfundet info

KRISTIYHTEISÖ

Raaseporin seurakunta
Papit:

Jumalanpalvelus (Ihmisen vihkitoimitus) noin kerran kuukaudessa

Esitelmät

Sielunhoito

Keskustelut

Rippikoulu

Lasten sunnuntaikirkko