Näyttelyt

Näyttelyt

Knipnäs rakennus on suuri, ja on useita erilaisia kiinnostavia mahdollisia näyttelytiloja, jotka sopivat isommille ja pienemmille taide- ja käsityö teoksille. Useat taiteilijat voivat osallistua saman näyttelykauden aikana, joka on usein 3 viikkoa ja aukioloajoin pe-su. Taiteilijat ovat tervetulleita järjestämään oheisohjelmia ja pitämään näyttelyn auki myös muina aikoina kuin viikonloppuisin, viikonloppuisin paikalla on joku Knipnäsistä huolehtimassa näyttelyistä.

Ajankohtaiset näyttelyt

"Muistojen kirjoa pellavan lämmössä" – Kirjontatyönäyttely Knipnäsissa 🎨🌸

Sinikka Haapasen kirjontanäyttely tempaisee katsojan mukaansa lumoavalle matkalle menneisiin vuosiin isovanhempien aikakauteen 30 upean kirjontatyön äärellä. Tule kokemaan kirjontataiteen lumo, teosten ohessa olevien Sinikan runojen syvä tunnelma ja kevään herääminen Knipnäs Hyvän olon keskukseen tänä lauantaina 17.2. klo 12-15! 💫

Sinikan hinnoittelemat teokset tarjoavat jokaiselle mahdollisuuden tuoda kotiinsa ripauksen perinteikästä kirjontataidetta. Avajaisissa myytiin jopa 9 upeaa työtä – ole nopea ja löydä omasi! 💖
Näyttely avoinna Knipnäs Hyvän olon keskuksessa lauantaisin 2.3. asti klo 12-15 ja sopimuksen mukaan.
Järjestäjinä toimivat Knipnäs Hyvän Olon keskus ja Knipnäs Kulttuuri ry. Tervetuloa! 🌺

Tervetuloa RAKKAUDESTA RUNOON
runo-lauluesitykseen

La 3.2.2024 klo 13:00

Knipnäs Hyvän olon keskus
Linnunlaulu 1
10650 Tammisaari

Täytä yhteystietosi tässä viimeistään 28.1 mennessä. Paikkoja on rajoitetusti.

Seinämaalaukset

KATJA HÄRKKI

Kuvataiteilija

Katja Härkki (syntynyt 1969, Helsinki) on Lahdessa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija ja taidemaalari. Hän on valmistunut muotoilijaksi ja taiteiden maisteriksi vuonna 1997 silloisesta Taideteollisesta Korkeakoulusta Helsingistä, sekä vuonna 2014 kuvataiteilijaksi Lahden Taideinstituutista.

Härkki tutkii taiteessaan omaa identiteettiänsä ja sitä mitä on olla nainen tässä ja nyt. Muita keskeisiä aiheita hänen taiteessaan ovat keho, ihminen, ihmisyys, luonto ja se, miten näemme itsemme universaalissa ajassa. Taiteen tekeminen on hänelle leikki, jossa saa olla rohkea. Se on asioiden kokeilemista, peilaamista ja kommunikointia.

Härkin maalaukset ovat tiivistettyjä tilanteita, melkein kuin intiimejä lavastuksia. Ne sisältävät unenomaisia, satunnaisia hetkiä, kuin muistoja ajassa. Niissä aika ja paikka lomittuvat toisiinsa yhtä aikaa piilottaen ja paljastaen. ”Vain matka omaan mieleeni ja sen heijastamien kuvien muuttaminen konkreettisemmiksi, visuaalisiksi esityksiksi voi auttaa minua ymmärtämään maailmaani ja itseäni maalausprosessin kautta.”

Härkin maalauksia löytyy: Tampereen taidemuseon kokoelmat, Tampereen kaupungin kokoelmat, Jorvin Lastensairaalan kokoelmat Espoossa, yksityiset kokoelmat.

Härkin seinämaalaukset löytyvät: Knipnäs Hyvän olon keskus Tammisaaressa. Jos haluat päästä katsomaan teoksia, ota yhteyttä.

Härkki on Taidemaalariliiton jäsen, Lahden Taiteilijaseuran jäsen sekä seuran hallituksessa ja näyttely työryhmässä sekä Tampereen Taiteilijaseuran jäsen. Päijät-Hämeen museoyhdistyksen hallituksen jäsen.

Jäsenyydet: Taidemaalariliitto, Lahden Taiteilijaseura hallitus ja näyttelytyöryhmä pj., Tampereen taiteilijaseura, Päijät-Hämeen Museo Yhdistyksen hallitus.

Mandala

Mandala -seinämaalaus on Knipnäs Hyvän Olon Keskuksessa Raaseporissa toisen kerroksen jooga salissa.

Mitat: 2,20 x 1,80cm.

IMG-20210902-WA0003-1
Paratiisi

Paratiisi -seinämaalaus on Knipnäs Hyvän Olon Keskuksessa Raaseporissa kolmannen kerroksen oleskelutilojen käytävällä.

Mitat: 2,12 x 4,45cm.

Scroll to Top