Knipnäs Hyvän olon keskuksella on kunnia saada kesän taidenäyttelykokonaisuuteen mukaan professori, taiteen tohtori Riitta Nelimarkan teoksia. Nelimarkan laajalti palkittuun tuotantoon kuuluu hyvin erilaisia teossarjoja ja näyttelykokonaisuuksia, joista Knipnäsissa nähdään grafiikkaa, maalauksia sekä taidetekstiilejä.

Nelimarkan taiteen ominaispiirteitä ovat hehkuva ja peloton värinkäyttö, liike, iloisuus, abstraktisuus sekä humoristisuus. Hänellä on ollut näyttelyitä ympäri maailmaa ja on todella hienoa saada teoksia näytille nyt myös Tammisaareen.

Näyttelykokonaisuuden nimi on Happiness allowed / Onnellisuus sallittu ja Nelimarkan ohella on esillä lukuisten muidenkin taiteilijoiden teoksia. Mukana on talon oman taiteilijoiden lisäksi taiteilijoita muualtakin Suomesta aina Ivaloa myöten.

Knipnäsiin kannattaa tulla viimeistään kesällä katsastamaan upea taidenäyttelytarjonta. Näyttelyn avajaiset ovat 1.6. ja teokset ovat nähtävillä 3.9. saakka viikonloppuisin sekä erikseen sovittaessa ja tapahtumien yhteydessä.

Muutamalle taiteilijalle / ITE-taiteilijalle saattaa löytyä vielä tilaa, joten ota pian yhteyttä, mikäli haluat mukaan: knipnas(a)knipnas.fi

Matkailulehti Mondo on vallinnut Tammisaaren vuoden kotimaan matkailukohteeksi! Lisäksi Tammisaareen valmistuu huhtikuussa myös uusi museo Chappe, joka varmasti tuo myös lisää turisteja kaupunkiin. Toivomme sekä paikallisten, että turistien löytävän myös Knipnäsin, sillä taidenautintojen lisäksi tarjoamme kesäaikana runsaasti myös majoittumistilaa.

Seinämaalaukset

KATJA HÄRKKI

Kuvataiteilija

Katja Härkki (syntynyt 1969, Helsinki) on Lahdessa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija ja taidemaalari. Hän on valmistunut muotoilijaksi ja taiteiden maisteriksi vuonna 1997 silloisesta Taideteollisesta Korkeakoulusta Helsingistä, sekä vuonna 2014 kuvataiteilijaksi Lahden Taideinstituutista.

Härkki tutkii taiteessaan omaa identiteettiänsä ja sitä mitä on olla nainen tässä ja nyt. Muita keskeisiä aiheita hänen taiteessaan ovat keho, ihminen, ihmisyys, luonto ja se, miten näemme itsemme universaalissa ajassa. Taiteen tekeminen on hänelle leikki, jossa saa olla rohkea. Se on asioiden kokeilemista, peilaamista ja kommunikointia.

Härkin maalaukset ovat tiivistettyjä tilanteita, melkein kuin intiimejä lavastuksia. Ne sisältävät unenomaisia, satunnaisia hetkiä, kuin muistoja ajassa. Niissä aika ja paikka lomittuvat toisiinsa yhtä aikaa piilottaen ja paljastaen. ”Vain matka omaan mieleeni ja sen heijastamien kuvien muuttaminen konkreettisemmiksi, visuaalisiksi esityksiksi voi auttaa minua ymmärtämään maailmaani ja itseäni maalausprosessin kautta.”

Härkin maalauksia löytyy: Tampereen taidemuseon kokoelmat, Tampereen kaupungin kokoelmat, Jorvin Lastensairaalan kokoelmat Espoossa, yksityiset kokoelmat.

Härkin seinämaalaukset löytyvät: Knipnäs Hyvän olon keskus Tammisaaressa. Jos haluat päästä katsomaan teoksia, ota yhteyttä.

Härkki on Taidemaalariliiton jäsen, Lahden Taiteilijaseuran jäsen sekä seuran hallituksessa ja näyttely työryhmässä sekä Tampereen Taiteilijaseuran jäsen. Päijät-Hämeen museoyhdistyksen hallituksen jäsen.

Jäsenyydet: Taidemaalariliitto, Lahden Taiteilijaseura hallitus ja näyttelytyöryhmä pj., Tampereen taiteilijaseura, Päijät-Hämeen Museo Yhdistyksen hallitus.

Mandala

Mandala -seinämaalaus on Knipnäs Hyvän Olon Keskuksessa Raaseporissa toisen kerroksen jooga salissa.

Mitat: 2,20 x 1,80cm.

IMG-20210902-WA0003-1

Paratiisi

Paratiisi -seinämaalaus on Knipnäs Hyvän Olon Keskuksessa Raaseporissa kolmannen kerroksen oleskelutilojen käytävällä.

Mitat: 2,12 x 4,45cm.