Här hittar du information om tjänster och hyresgäster som är verksamma på Knipnäs: konstnärer, terapeuter, kursdragare m.fl. Vänligen kontakta dem direkt ifall du är intresserad av deras tjänster.

queen_kombucha

QUEEN KOMBUCHA

Producerad med kärlek

QUEEN KOMBUCHA produceras MED KÄRLEK i vårt bryggeri på Knipnäs centret för välbefinnande i Ekenäs. Varje flaska är en unik smakupplevelse. Alla ingredienser i kombucha är ekologiskt producerade och vi använder handplockade inhemska bär och frukter som smaksättning. Queen Kombucha är en naturlig och levande produkt med äkta koldioxid. Dryckerna innehåller inte konstgjord koldioxid, tillsatser, koncentrat och är inte pastöriserade, så de förvaras svalt.

Välkommen till våra kärleksfullt producerade Queen Kombucha-drycker!

CAFÉ SCHJERFBECK

Café
Kontakt:
Anne Ingman
Vårt sommarcafé har öppet mellan 1.6.-3.9 to-sö under konstutställningens öppethållningstider.

Kesäkahvilamme tarjoaa myös aamiaista ryhmille:

-kahvi ja tee

-puuro

-leipä, voi ja juusto

-salaatti, kurkku, tomaatti

-keitetty kananmuna

-tuoremehu

-maustamaton jogurtti ja mysli

-tuoreita hedelmälohkoja

Hinta 13€/henkilö, erikoisruokavaliot otetaan huomioon

ava_barbro_fri_580

AVE BARBRO FRI

Multimaterial konstnär

Jag kallar mig själv en multimaterial konstnär och i Knipnäs har jag en ateljé där jag skapar akrylmålningar, multimedia, textilarbeten, smycken, spirituella verk, järntrådskonst, skrotkonst…

Att ha tillgång till sin kreativitet är livsnödvändigt för att vi ska må bra och utvecklas som människor. Jag erbjuder kurser och verkstäder både i Knipnäs och i olika sammanhang som utbildningar, personalutveckling eller inom vård och omsorg. Jag ger också individuell handledning i ateljén. Mina verk finns att beskåda i en permanent korridorutställning och i en glasvitrin i matsalen. Välkommen att ta kontakt om du är intresserad av det jag har att erbjuda.

PIA WESTERBERG

Guldsmed

Silver och guldhantverk, designsmycken, dopgåvor åt både pojkar och flickor.

MARIA MELLER

Dekorationsmålare, restaureringsmästare och konstnär

Jag är dekorationsmålare, restaureringsmästare och konstnär och har jobbat inom branschen i 20 år. Restaureringsobjekten är för det mesta interiörer i gamla hus. Som dekorationsmålare återskapar och restaurerar jag gamla handmålade tapeter och dekorationsmålningar
på väggar och möbler. På beställning gör jag också bl.a. handmålade bårder specialdesignade enligt kundens önskemål. Även spännpappring och tapetsering hör till min arbetsbild. Jag fungerar också som konsult och färgrådgivare. Bildkonsten är varierande men jag arbetar gärna i enkla material som motvikt till dekorationsmålningsarbetena, vilka kräver noggranna färgblandningar och -kompositioner.

macabru

MACÀBRU

Keramikartesan

Studio Macábrun takana on keramiikka-artesaani Pirkitta Pullinen. Teen pajallani käyttökeramiikkaa värikkäillä lasitteilla sekä rituaalitarvikkeita esim helistimiä ja suitsukeastioita. Kaikki tuotteet ovat elintarviketurvallisia ja valmistettu käsin Knipnäsin kellarissa studio keramiikan periaattein, vaihtuvuus on nopeaa ja erät pieniä. Vuonna 2022 alkaa myös kurssitoiminta.

JULIA DAHLBERG

Valviran godkänd osteopat

Som osteopat arbetar jag både med behandling av symtom och i förebyggande och balanserande syfte. Att undersöka orsak och verkan bakom symtomen är en central del i arbetet.

Du kan komma till mitt behandlingsrum för en mängd olika akuta eller kroniska symtom, såsom nack- och ryggsmärtor, bäckensmärtor, huvudvärk och sömnlöshet, eller för att få hjälp med spänningar och rörelsebegränsningar.

Om du lever med en kronisk sjukdom eller återhämtar du dig från en operation kan du särskilt dra nytta av en osteopatisk behandling. Jag hjälper också gärna dig som är fysiskt aktiv och behöver stöd för återhämtningen.

En osteopatisk behandling inverkar balanserande på det autonoma nervsystemet och kan därför vara på sin plats om du har anlag för högt blodtryck, matsmältningsproblem eller arbetsrelaterad utbrändhet.

Välkommen att prova på en behandling och bli överraskad över hur osteopati kan öka välmående och lindra symtom!

jennyöhrman

JENNY ÖHRMAN

Perhe- ja paripsykoterapeutti

Jag är Jenny Öhrman, familje- och parpsykoterapeut. Jag har jobbat med barn, ungdomar och deras familjer i hela mitt yrkesverksamma liv, och de senaste tolv åren som socialarbetare på barnpsykiatrin. 

Jag har studerat till psykoterapeut med en resursfokuserad inriktning, och tycker att det inom detta jobb är viktigt att se och uppmärksamma de styrkor som alltid finns hos varje familj och par. 

På Knipnäs är jag främst på tisdagar, och erbjuder familje- och parpsykoterapi och föräldrahandledning med FPA avtal. Jag tar också emot familjer, par eller individer som vill komma för en gång eller fler och fundera mer allmänt på sin livssituation. 

Teen töitä myös suomeksi. I also provide services in English.

magdalena_holm_580

MAGDALENA HOLM

Massör

Som utbildad massör jobbar jag med klassisk finsk massage, idrottsmassage, triggerpunktsbehandlingar, terapeutisk stretch och fysikalisk behandling. Rådgivning angående ergonomi, enkla gymnastik- och töjningsövningar och några kostråd följer ofta med behandlingen. I min ”verktygslåda” finns också MMT fascia releasebehandling, medicinsk laser, hot stone, kinesiotejpning, gua sha, torrkoppning och indisk huvudmassage. Jag har gått en utbildning i gravidmassage för trygg behandling av gravida och nyförlösta. 

Jag har en holistisk syn på hälsa och välmående och är passionerat intresserad av hela människan. Jag läser ständigt och strävar till att förkovra mitt kunnande hela tiden. Allt för att kunna hjälpa hela DIG att må så bra som möjligt. 

Välkommen!

beatrice_johansson

BEATRICE JOHANSSON

Taktil Stimulering

Jag heter Beatrice Johansson och jag har ett behandlingsrum i Knipnäs.

Jag gör Taktil Stimulering, som är en mjuk, välgörande helkroppsbehandling som ges med långsamma och systematiska strykningar på fram – och baksidan av kroppen. Taktil Stimuleringen frigör välmående hormonet oxytocin. 

Beröringen och det ökade oxytocinet i blodbanan ger många positiva effekter på vår hälsa. Beröringen ger lugn och avslappning, sänker kortisolnivåerna och reducerar därmed stressen i kroppen.

Mottagaren är inbäddad under handdukar och täcke, endast den del som behandlas är bar. Behandlingstid är ca 50 minuter. Pris: 30€

Välkommen! 

PS. Det är också möjligt för annan vårdpersonal att använda behandlingsrummet, om du är intresserad kontakta Knipnäs Hyvän olon keskus.

Catarina_johansson

CATARINA JOHANSSON

Frekvensterapeut
Tidsbokning och mer information:
Frekvenssiterapia on kehon terveydentilan analysointia ja testausta ja sen avulla pyritään saamaan keho kokonaisvaltaiseen, tasapainoiseen ja normaaliin tilaan. Frekvenssiterapiaa käytetään esim. borrelioosin, immunologisten haasteiden, vitamiini-, mineraali- ja hormonitilojen tasapainottamiseen sekä stressitilojen lieventämiseen ym. Menetelmässä käytetään lempeitä frekvenssiaaltoja ja itse hoito on hyvin rentouttavaa. Hoito pohjautuu Paul Schmidtin menetelmään, EU sertifioituun lääketekniseen Rayocomp ps 10 laitteeseen.
maria_serrano

MARÍA SERRANO

Simultantolkning och storytelling

María Serrano har många järn i elden och Knipnäsrummet är med sina olika miljöer är ett utmärkt ställe att vara på och jobba från. Inne finns det plats för olika miljöer och utanför fönstret finns ibland hjortarna, alltid havet. Vissa dagar förvandlas rummet i Knipnäs till ett tolkbås där María sitter och tolkar Europaparlamentets plenarförsamling på distans, andra dagar deltar hon i skapande cirklar med kvinnor från Sydafrika, England, Brasilien, Finland och gör collage, eller skriver kolumner för Västra Nyland… eller så är det hon som är berättaren på zoom och låter Elsa Beskow nå alla världens hörn eller delar med sig av sina biografiska berättelser i en av sina Story Gift-sessioner, eller som inspelning. Knipnäsrummet har varit ett fönster utåt och inåt, ett ställe där allt det internationella fått komma in via datorn. Resorna till Bryssel, Kapstaden, Spanien, England har sinat, men Maria har fortsatt att hålla kontakten och fortbilda sig som storyteller, med inriktning på berättande och transformation, på mötet mellan sagan och det biografiska och nu är det dags att släppa fram det som grott under denna tid! Kolla Marías Facebooksida för ytterligare information.

RockDonna-580

ROCK DONNA

Musikförening

Rock Donna är en svenskspråkig musikförening i Finland som jobbar för att stärka flickors, kvinnors och andra inom musikbranschen underrepresenterade könsidentiteters musikaliska och sociala självförtroenden genom utövning och skapande av musik. Tillsammans med ett hundratal motsvarande organisationer över hela världen jobbar Rock Donna för en mer jämställd musikscen genom att sträva efter att involvera flera underrepresenterade könsidentiteter inom branschens olika områden.

Kristensamfundet info

KRISTENSAMFUNDET

Raseborgs församling
Präster:
Harri Salmisto
Lars Karlsson
Tuula Huhtala-Salmisto

Gudstjänster (Människovigningens handling) ca. en gång i månaden.

Föredrag

Själavård

Rådgivning

Konfirmandundervisning

AXXELL

Centraladministration

Axxell utbildar framtidens kunniga yrkesmänniskor i många olika branscher. Förutom längre och kortare yrkesutbildningar ordnar vi även invandrarutbildning på sju orter i södra Finland. Vår centraladministration är belägen i Knipnäs i Ekenäs.