Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Miila Hyökki, Kuvataiteilija, ekokampaaja ja Pauliina Waris, Katarina Backas Näyttelyn Avajaiset – Utställnings Öppning @ 17-19

10.6.2022 @ 17:00 - 19:00

Näyttelyn Avajaiset – Utställnings Vernissage

Milla Hyökki, Kuvataiteilija, ekokampaaja / Bildkonstnär, ekofrisör, Pauliina Waris, Kuvataiteilija/konstnär  Katarina Backas, Kuvataiteilija/konstnär

 

Miila Hyökki – Kuvataiteilija, ekokampaaja

 

 

Avajaisen ohjelma: hiustenleikkausta ja luento materiaalin uusiotuotanto mahdollisuuksista. Työpaja jossa tehdään kokedama tyylinen kasvipallo. Tervetuloa!

Vernissage program inkluderar, hårklipp, föreläsning om möjligheter till återanvändning av material och en workshop där alla kan göra en växtboll. Välkommen!

 

Ekokampaajana työskentelevä ympäristö- ja biotaiteilija Miila Hyökki on Hiukka Hyvä kiertotalous innovaation perustaja. Hiukka Hyvä hanke tutkii ihmisten hiusten ja eläintenkarvan uusiokäyttöä. Kuiduista huovutetuilla elementeillä voidaan imeyttää öljyvalumia vesistöistä, niitä voidaan käyttää ravinnerikkaina kasvualustoina ja jatkojalostaa uusiksi materiaaleiksi, hyötykäyttö tuotteiksi ja taiteeksi. Hyökki haluaa taiteen välityksellä herätellä katsojat miettimään hius- ja karvakuitua ehtymättömänä luonnonvarana ja tulevaisuuden materiaalina. Teokset esittelevät kiertotalouden mukaista valmistusprosessia leikatusta hius- ja karvajätteestä valmiiksi tuotteeksi. https://hiukkahyva.fi

 

Pauliina Waris – Kuvaiteilija 

voiman ja vastavoiman laki

kaaos

valo

Muisto, jossa olin merellä ja kohtasin täydellisen sumun. Sumu oli hahmoton kaiken läpäisevä seinä. Veden raja veneen ympärillä oli kadonnut ja mieleni teki astella tyhjyyteen. En astellut. työnsin käteni puuroon.

 

-Clare Hammondin tulkinta Sofia Gubaidulinan Chaconnesta

 Pauliina Waris maalaa eri tekniikoin mielenkiintoisiksi kokemilleen pinnoille. Waris on valmistunut taidemaalariksi Vapaasta taidekoulusta vuonna 2018. Sen jälkeen hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä ja hän on ollut toteuttamassa väliaikaisia julkisia teoksia taiteilijaryhmässä. Wariksen teoksia on valtion taidekokoelmassa ja yksityiskokoelmissa. Parhaillaan Waris on opiskelee toista vuotta Kuvataideakatemian maalaustaiteen maisteriohjelmassa. https://pauliinawaris.fi

Katarina Backas, Kuvataiteilija / bildkonstnär

 

TAIDE EPÄILYS VOIMA

Minulla on tunteellinen ja intuitiivinen sielu ja koen, että asiat järjestyvät usein haluamallani tavalla. Sen jälkeen, kun aloitin öljyväreillä maalaamisen kevättalvella 2018, on elämäni ollut uskomattoman kaunista, mutta näyttänyt myös tuskallisempaa puoltaan. Kokemukset ovat tehneet minusta avoimemman ja koen tuntevani syvemmin. 

 

Maalatessani, taide ja kaikki värit räjähtävät mielessäni ja paneudun 100 % siihen mitä olen tekemässä: unelmoin kankaasta, elän värien avulla ja nautin täysillä. Kaikki muu pysähtyy. Kotona on ympärilläni kaaos, mutta sisimmässäni tunnen rauhan ja annan luovuuden virrata.

Voima, jonka takia avaan uudelleen ja uudelleen värituubit ja teippaan suuren valkoisen kankaan keittiön seinään, on myös sama, joka saa minut epäilemään ja haluamaan lopettaa. Joskus haluaisin vain heittää kaiken pois ja huutaa suoraa huutoa. 

Miehelläni on tapana sanoa siteeraten, että ”epäilyksen täytyy olla yhtä suurta, kuin kyvykkyyden”.

Maalatessani saan kosketuksen sisimpääni tavalla, jota en ole kokenut aikaisemmin. Sitä ei tapahdu aina, mutta tapahtuessaan on se koukuttavaa, ihanaa ja taianomaista.

 

KONSTEN TVIVLET KRAFTEN

Jag är en känslomässigt och intuitivt driven själ, när jag bestämmer mig för någonting så blir det alltsom oftast så. Efter att jag började måla med oljefärg vår vintern 2018 har livet visat mig otroligt vackra och smärtsamma sidor. 

Mina erfarenheter har gjort mig öppnare och djupare. Konsten och alla färger exploderar i mitt sinne och jag går in 100% i vad jag gör: drömmer om duken, lever med färgerna och njuter i fulla drag. Allt annat stannar, det blir ett kaos hemma och omkring mig men i själen finner jag lugnet och låter kreativiteten flöda.

Den kraft som gör att jag om och om igen öppnar färgtuberna och tejpar upp nya stora vita dukar på vår köksvägg, är samma kraft som får mig att tvivla och villa lägga av, bara kasta bort allt och skrika rakt ut.

Min man brukar citera någon – “tvivlet skall vara lika stort som talangen”.

När jag målar får jag kontakt med mitt innersta väsen på ett sätt som jag aldrig fått förut, det är beroendeframkallande och härligt, det händer inte alltid men när det händer är det som – magi.Tiedot

Päivämäärä:
10.6.2022
Aika:
17:00 - 19:00
Scroll to Top