Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Miila Hyökki, Kuvataiteilija, ekokampaaja ja Pauliina Waris, taiteilija Näyttely / Utställning

11.6.2022 - 29.6.2022

Miila Hyökki, Kuvataiteilija, ekokampaaja

Näyttely on avoinna ke-su klo. 12-18 / Utställningen är öppen onsdag-sö kl 12-18

Ekokampaajana työskentelevä ympäristö- ja biotaiteilija Miila Hyökki on Hiukka Hyvä kiertotalous innovaation perustaja. Hiukka Hyvä hanke tutkii ihmisten hiusten ja eläintenkarvan uusiokäyttöä. Kuiduista huovutetuilla elementeillä voidaan imeyttää öljyvalumia vesistöistä, niitä voidaan käyttää ravinnerikkaina kasvualustoina ja jatkojalostaa uusiksi materiaaleiksi, hyötykäyttö tuotteiksi ja taiteeksi. Hyökki haluaa taiteen välityksellä herätellä katsojat miettimään hius- ja karvakuitua ehtymättömänä luonnonvarana ja tulevaisuuden materiaalina. Teokset esittelevät kiertotalouden mukaista valmistusprosessia leikatusta hius- ja karvajätteestä valmiiksi tuotteeksi. https://hiukkahyva.fi

Pauliina Waris, taiteilija 

voiman ja vastavoiman laki
 
kaaos
 
valo
 
Muisto, jossa olin merellä ja kohtasin täydellisen sumun. Sumu oli hahmoton kaiken läpäisevä seinä. Veden raja veneen ympärillä oli kadonnut ja mieleni teki astella tyhjyyteen. En astellut. työnsin käteni puuroon. 
Clare Hammondin tulkinta Sofia Gubaidulinan Chaconnesta
 
Pauliina Waris maalaa eri tekniikoin mielenkiintoisiksi kokemilleen pinnoille. Waris on valmistunut taidemaalariksi Vapaasta taidekoulusta vuonna 2018. Sen jälkeen hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä ja hän on ollut toteuttamassa väliaikaisia julkisia teoksia taiteilijaryhmässä. Wariksen teoksia on valtion taidekokoelmassa ja yksityiskokoelmissa. Parhaillaan Waris on opiskelee toista vuotta Kuvataideakatemian maalaustaiteen maisteriohjelmassa.
 

Tiedot

Alkaa:
11.6.2022
Loppuu:
29.6.2022
Scroll to Top