Moottorisahaveistokurssi

Tervetuloa kokeilemaan päiväksi moottorisahaveistoa moninkertaisen moottorisahaveiston SM kultamitalistin Juha Käkelän johdolla!

Päivän aikana tutustutaan sahaan, varusteisiin ja työturvallisuuteen sekä lähdetään hakemaan omaan pölliin uutta muotoa sahaamalla. Osallistujat oppivat: moottorisahan turvallista käyttöä, itseluottamusta sahan käsittelyssä, tuntemaan puun käyttäytymistä ja puunveistotaiteen perusteita. Osallistujat saavat myös ulkoilmaa ja vastapainoa sisätyölle, hyvää niska-hartiajumppaa ja itse tekemänsä n. 50 cm korkean moottorisahaveistoksen.

Kurssipäivän ohjelma sisältää: opetusta veistopaikalla, turvallisuusluennon, moottorisahaesittelyn ja sahojen tankkaus- ja käynnistysopetuksen. Lisäksi tutustumista puulajeihin ja niiden käyttäytymiseen veistettäessä sekä oppimisen riemua itse tehden ja kokeillen.

Osallistujien varustautumiseksi riittää: omat rennot ulkoiluvaatteet sekä lippalakki sään ja valon suojaksi. Kurssin vetäjä tuo mukanaan: silmä- ja kuulosuojat, turvahousut ja turvakengät sekä moottorisahat, polttoaineet ja öljyt. Ja Knipnäsista löytyy reilusti sahattavia pöllejä.

Hyvä tietää: Aikaisempaa kokemusta ei tarvita ja ikä ei ole hidaste, Juhan kursseille on osallistunut 12-80 vuotiaita. Rajoitteet eivät ole este, myös liikuntarajoitteiset pystyvät veistämään. Pelko on turhaa, moottorisaha on erittäin turvallinen työkalu.

Ajankohta Pe 14.7. klo 10-16. 6 x 45 min opetusta veistopaikalla, kahvitauot työn ohessa. Knipnäsissa on mahdollisuus säilyttää ja lämmittää omia eväitä sekä nauttia kahvilan antimia.

Varmista mukaanpääsy hankkimalla lippu kurssille verkkokaupastamme. Toimi pian, sillä mukaan pääsee vain 10 henkilöä. Kurssipäivän hinta 120€

Juha Käkelä:

”Olen hionut ja kehittänyt taitojani puun parissa jo 25 vuoden ajan. Olen puun ja moottorisahataiteen parissa työskentelevä veistotaiteilija, kilpailija ja kouluttaja. Koska sahaaminen on edelleen parasta mitä tiedän, haluan jakaa sitä oppimisen riemua, jonka kautta olen oman tieni löytänyt.

Olen menestynyt moottorisahaveistokilpailuissa ja koulutan uusia veistäjiä. Osaamiseni on huomattu ja se näkyy tilaustyörintamalla. Olen antanut myös kansainväliset näyttöni. Maailman merillä seilaa kaksi amerikkalaisen Carnival Cruise Linesin loistoristeilijää, joiden yläkansille olen toimittanut liki 160 Tiki-jumalaveistosta.

Kilpailumenestystä minulla on mm. 3 SM kultaa, 3 SM hopeaa, 1 SM pronssi sekä lukuisia muita voittoja. Olen järjestänyt moottorisahaveistokursseja ympäri Suomen vuodesta 2014 lähtien yhteistyökumppaneina mm. Metsähallitus ja Maaseudun sivistysliitto. Tervetuloa mukaan mahtavalle kurssille!”

Liput: https://events.liveto.io/events/moottorisahaveistokurssi

Lisätietoja mahdollisesta majoitustarpeesta ym. marika.yliluoma(at)nanomax.fi

  • Date : 14 heinä 2023
  • Time : 10:00 - 16:00 (UTC+2)

Related Events